۷ روش کسب درآمد از اپلیکیشن های موبایل

روش کسب درآمد از اپلیکیشن
آنچه در این مطلب خواهید خواند:

اگر ایده جذابی برای ساخت اپلیکیشن موبایل دارید، قطعا یکی از اولین سوالاتی که باید به آن پاسخ دهید این است که روش کسب درآمد از اپلیکیشنتان چگونه خواهد بود؟

بد نیست پیش از تصمیم گیری در این مورد نگاهی به برخی از امار های حوزه اپلیکیشن بیاندازیم. بر طبق تحقیقات انجام شده یک فرد بالغ به طور متوسط هر ۱۲ دقیقه تلفن همراه خود را چک می کند و نکته اینجاست که قریب به ۹۰ درصد از زمان کار با تلفن های همراه متعلق به استفاده از اپلیکیشن ها است.

اندازه بازار دیجیتال در سال ۲۰۲۰ بهرقم ۳۱۸ میلیارد دلار رسیده است که نسبت به سال گذشته ۶۰ میلیارد دلار افزایش داشته است و پیشبینی می شود این عدد در سال ۲۰۲۵ به رقم ۶۱۳ میلیارد دلار برسد که بخش اعظم آن را بازی های موبایل به خود اختصاصی می دهند.

همچنین باید بدانید که به طور متوسط ۴۹ درصد از افراد بیش از ۱۱ بار در روز اپلیکیشن های موبایل را باز می کنند.

 هفت روش کسب درآمد از اپلیکیشن چیست؟

پاسخ دقیقی برای حداکثر میزان درآمد از اپلیکیشن ها وجود ندارد اما باور کنید یا نه این مقدار می تواند ورای تصورات شما باشد. از این رو برآن شدیم تا به شما کمک کنیم ایده اپلیکیشنتان را عملی کنید و روش صحیحی برای کسب درآمد از اپلیکیشنتان انتخاب کنید.

۱- تبلیغات درون برنامه ای

حجم پول های صرف شده برای تبلیغات آنلاین در ایران همواره در حال افزایش است که از دلایل آن می توان به تحریم یا فیلتر سرویس های خارجی تبلیغات و گسترش کسب و کار های آنلاین در ایران اشاره کرد. با تبلیغات درون برنامه ای می توانید کالاها و یا خدماتی را که به محتوای اپلیکیشن شما(اپلیکیشن فروشگاه، اپلیکیشن آموزشی، اپلیکیشن نوبت دهی، اپلیکیشن باربری، اپلیکیشن بیمه و …) مرتبط هستند را تبلیغ کنید و در ازای تعامل کاربرانتان با تبلیغات پاداش دریافت کنید.رایج ترین کمپین های تبلیغاتی به یکی از طرق هزینه به ازای کلیک بر روی تبلیغ(CPC)، هزینه به ازای نمایش تبلیغ(CPM) و یا هزینه به ازای نصب(CPI) به شما پول پرداخت می کنند.در حال حاضر در این شرکت های تبلیغاتی که حاضر به همکاری برای نمایش تبلیغات بر روی اپلیکیشن ها هستند شامل یکتانت، تپسل، ادیوری، کاپریلا، کافه بازار و چند کمپانی دیگر هستند.

۲- خرید درون برنامه ای

در روش خرید درون برنامه ای شما می توانید اقلام مجازی را به صورت مستقیم به کاربران بفروشید. موفق ترین نمونه های خارجی این روش درامد زایی بازی های پابجی (PUBG)، کلش آو کلنز (Clash of Clans) هستند و در داخل نیز می توان به بازی های خروس جنگی و گلمراد اشاره کرد.

در این اپلیکیشن ها اقلام مجازی مانند جم، امتیاز، کاراکتر بازی و موارد این چنینی در ازای در یافت پول واقعی به کاربر داده می شود و کاربر در محیط اپلیکیشن می تواند از انها استفاده کند.

این استراتژی بیشتری سود و درآمد را برای ناشران اپلیکیشن ها به همراه دارد و ساده ترین روش برای هیجان زده کردن مخاطب و دست به جیب کردن اوست اما چالشی که وجود دارد این است که باید کاربران خود را در تعامل مداوم با اپلیکیشنتان نگه دارید یا اصطلاحا engagement بالایی داشته باشد تا کاربران به طور مداوم پرداخت داشته باشند.

۳- فریمیوم (Freemium Upsell)

مدل فریمیوم به شما این امکان را می دهد که اپلیکیشن آماده خود را به صورت رایگان منتشر کنید که باعث می شود قادر به جذب مخاطبان بیشتری باشید و برای کسب درآمد از اپلیکیشن قسمت های خاص یا امکانات خاصی را به صورت قفل شده و پولی قرار دهید تا کاربران در صورتی که نیاز به انها داشتند نسبت به پرداخت مبلغ پریمیوم (premium) اقدام کند.

مزیت این روش این است که کاربران پس از کسب تجربه اولیه از اپلیکیشن و متقاعد شدن از بابت کاربردی بودن آن راحت اقدام به پرداخت پول می کنند چرا که می دانند در ازای چیزی ارزشمند این مبلغ را پرداخت کرده اند.

از این روش کسب درآمد از اپلیکیشن در سرویس اسپاتیفای استفاده شده است.همچنینی می تواند در نسخه رایگان خود تبلیغات را نمایش دهید و در صورتی که کاربران تمایل به عدم نمایش تبلیغات دارند با پرداخت مبلغ پریمیوم دیگر تبلیغی به انها نمایش داده نشود.

۴- حمایت مالی

پیدا کردن یک اسپانسر نیز یک مدل کسب درآمد دیگر از طریق اپلیکیشن است.

شما یک اپلیکیشن با تعداد زیادی کاربر و مخاطب ایجاد میکنید و سپس به مراجعه به کمپانی هایدیگر اسپانسر های مالی پیدا کرده و در ازای دریافت پول از آنها برند یا خدمات و محصولات آنها را تبلیغ می کنید.

همچنینی اگر اپلیکیشن شما مرتبط با حوزه کاری اسپانسر شما باشد ممکن است در ازای اطلاعات کاربران به شما مبالغی را پیشنهاد دهند.

۵- اشتراک

مدل کسب و کار اشتراکی رایج ترین استراتژی کسب درآمد از اپلیکیشن هاست که سرویس های بزرگی نظیر نتفلیکس، دراپ باکس،آموزون پرایم و فیدیبو از ان استفاده می کنند.این مدل بسیار شبیه به مدل خرید درون برنامه ای است اما با این تفاوتع که کاربران را مجبور به خرید اشتراک های مدت دار می نمایید و آنها برای استفاده از اپلیکیشن نیازمند خرید اشتراک هستند.

معمولا در این مدل یک بازه کوتاه مدت برای تست رایگان اپلیکیشن ارائه می شود و سپس کاربر می تواند در صورت تمایل به استفاده بیشتر اقدام به خرید و پرداخت حق اشتراک نماید.مح

مزیت این روش این است که برای شما درآمد ثابت و مداوم به همراه خواهد داشت اما چالش پیش روی شما این خواهد بود که دائما باید محتوا و خدمات باکیفیت و جدید ارائه کنید و وفاداری کاربران را افزایش دهید تا به استفاده از خدمات شما ادامه دهند.

۶- تامین مالی جمعی

پلتفرم های تامین مالی جمعی یکی دیگر از روش های کسب درآمد از اپلیکیشن است. سالهاست که سرویس های بزرگی نظیر ویکی پدیا از این روش برای تامین مخارج سرویس خود استفاده می کنند.

شیوه کار بدین صورت است که ابتدا مبلغ مورد نیاز تخمین زده می شود و سپس علاقه مندان به اپلیکیشن یا طرفداران شما میتوانند در جهت حمایت از شما با پرداخت مبالغ دلخواه خود اقدام به حمایت از شما نمایند.

گرچه این روش در ایران چندان رایج نشده است اما در سرویس های جهانی مانند کیک استارتر یا اپ فاندر از این روش استفاده می شود.

سختی این روش این است که باید واقعا اپلیکیشن کاربردی و به درد بخوری داشته باشید که مشکلی واقعی را حل می کند تا افراد حاضر بشوند بدون چشم داشت از شما حمایت کنند.

۷- یکبار پرداخت

برخی از کاربران به دلایل منطقی یا شخصی میانه خوبی با برنامه های رایگان ندارند، مواردی مانند امنیت، مزاحمت تبلیغات های بیشمار و غیره آنها را مجاب کرده است که از اپلیکیشن های پولی استفاده کنند.

در این حالت شما می توانید کل اپلیکیشن را در ازای یک مبلغ مشخص به کاربر بفروشید و کاربراینت با یکبار پرداخت پول می تواند مادام العمر از اپلیکیشن استفاده کند.

هرچند این مدل به نسبت مدل اشتراکی سود کمتری را در دراز مدت نصیب شما خواهد کرد اما روش خوبی برای کسب درآمد از اپلیکیشن به شمار می رود.

روش های کسب درآمد از اپلیکیشن

از کدام روش کسب درآمد برای اپلیکیشن خود استفاده کنم؟

همانطور که گفته شد روش های زیادی برای کسب درامد از اپلیکیشن وجود دارد اما برای انتخاب بهترین روش نیاز دارید تا برنامه و استراتژی بازاریابی خود را مرور کنید و ببینید کدام روش با استراتژی شما سازگاری بیشتری دارد.

همچنین می توانید رقبای خود را بررسی کنید و یا روش هایی که در حال حاضر در صنعت شما متداول است را پی بگیرید. اما به خاطر داشته باشید در استفاده از این روش ها زیاده روی نکنید تا احساس ناخوشایندی در کاربران خود ایجاد نکنید.

اگر اپلیکیشن شما پر از تبلیغات باشد ممکن است منجر به عدم استفاده یا حذف اپلیکیشن ما از گوشی کاربران شود و این یعنی مرگ کسب و کار شما.

به خاطر داشته باشید کاربران باید در استفاده از اپلیکیشن احساس راحتی کنند و این وظیفه شماست تا از آزردگی های بی مورد نظیر نمایش تبلیغات زیاد و یا موارد پولی بسیار جلوگیری کنید.

فراموش نکنید اگر در مورد ایجاد اپلیکیشن و حتی ساخت اپلیکیشن تحت وب و کسب درآمد از آنها مطمئن نیستید و همچنین جهت اطلاع از هزینه ساخت اپلیکیشن با مشاوران شرکت طراحی اپلیکیشن پازلی از طریق شماره تماس ۰۲۱۹۱۰۱۴۸۰۳ تماس بگیرید تا به صورت رایگان شما را راهنمایی کنند.

به اشتراک بگذارید:

سیاوش شماعیل‌زاده
سیاوش شماعیل‌زاده

4 Comments

  1. قسمت اسپانسر خیلی خوب بود.من دارم تلاش میکنم یه اسپانسر پیدا کنم ولی چون کسب و کارم نو پا هستش یه کمی مشکل دارم.

  2. محمحد گفت:

    من میخام کسب دارمد کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آشنایی با سایت و شیوه ثبت نام و ورود

معرفی اپلیکیشن ساز پازلی

آموزش ایجاد و ساخت اپلیکیشن