بلاگ پازلی

آیا داشتن مجوز ساخت اپلیکیشن و انتشار اپلیکیشن ضروری است؟

1-5
آنچه در این مطلب خواهید خواند:

مجوز ساخت اپلیکیشن در مارکت‌ها بسیار ضروری و مهم است و مجوز های لازم باید گرفته شود . در دنیای امروز، اپلیکیشن‌ها نقش حیاتی در پیشرفت روزمره ما ایفا می‌کنند. آنها بسیاری از وظایف زمان‌بر را بر عهده می‌گیرند و زحمت انجام آنها را به حداقل می‌رسانند. به طور مثال؛ اپلیکیشن فروشگاه به ما کمک می کند که در کمترین زمان ممکن کالای مدنظر خود را تامین کنیم و یا به کمک اپلیکیشن حمل و نقل می توانیم بدون فوت وقت و معطلی؛ سرویس خود را گرفته و راهی مقصد شویم و همینطور تمدید و یا انجام بیمه خودرو که امری بسیار حیاتی و ضروری هست را به اپلیکیشن بیمه بسپاریم. این ابزارهای کاربردی روز به روز در حال تکامل و پیشرفت هستند و سعی می‌کنند بسیاری از نیازها و مسائل کاربران را رفع کنند. اما هسته، ایده یا طرح اصلی یک اپلیکیشن کاربردی نقش مهمی دارد که با پیاده‌سازی صحیح، اپلیکیشن را تکمیل می‌کند و باتوجه به نوع و کاربرد آن هزینه ساخت اپلیکیشن متفاوت است. بنابراین، با در نظر گرفتن این موضوع، ثبت ایده به نام طراح اصلی و جلوگیری از نقض قوانین حق تکثیر، ارزش بسیاری دارد.

به همین دلیل، مجوزهای ساخت اپلیکیشن به وجود آمده‌اند تا از سرقت ایده جلوگیری کنند و قانون حق تکثیر را به حداکثر اجرا کنند.طراحان و توسعه دهندگان از این مسئله آگاه هستند و پس از پیاده‌سازی اپلیکیشن، سعی می‌کنند مجوزهای لازم را دریافت کنند تا کار خود را قانونی کنند.بنابراین، اگر ایده و طرح یک اپلیکیشن استثنایی در ذهن دارید، بهتر است قبل از شروع هرگونه فعالیت، بدانید که باید مجوزهای مربوطه را دریافت کنید تا بتوانید اپلیکیشن خود و یا اپلیکیشن آماده ای که تهیه کردید را منتشر کنید. بدون شک، طراحی اپلیکیشن و سپس عدم انتشار آن بیهوده است! پس تا انتها با ما همراه باشید تا با مجوزهای ساخت اپلیکیشن آشنا شوید.

لیست ضروری مجوز ساخت اپلیکیشن و انتشار آن

مجوزهای ضروری و مورد نیاز برای عرضه اپلیکیشن به طور کلی دو گروه هستند:


۱- مجوزهای صنفی یا اختصاصی:

طراحی یک وبسایت یا اپلیکیشن، معادل راه‌اندازی یک کسب و کار آنلاین است! بنابراین، مشابه تأسیس یک مغازه یا دفتر کار، نیازمند دریافت پروانه کسب و مجوزهایی می‌باشد. این مجوزها به رسانه‌های دیجیتال و کسب و کارهای آنلاین اختصاص داده شده‌اند.اما گروه اول از مجوزهای ساخت اپلیکیشن، مجوزهای صنفی یا اختصاصی هستند.

این مجوزها، همانطور که از نامشان پیداست، برای یک دسته یا گروه خاصی از کسب و کارها است. به عبارت دیگر، هر اپلیکیشن باید با توجه به نوع و موضوع خود، از مراجع مربوط به آن حوزه، اقدام به اخذ مجوز نماید.بنابراین، برای هر اپلیکیشن، بر اساس حوزه صنفی آن، برخی مجوزها ضروری هستند که باید از مسئولان و ارکان مربوط به آن حوزه کسب شوند.

. مجوز پایگاه خبری یا خبرگزاری:

اگر بنا بر این است که اپلیکیشن شما در حوزه اخبار فعال باشد و رویدادها و وقایع روز را پوشش دهد، باید مجوز پایگاه خبری داشته باشید تا فعالیت شما قانونی تلقی شود.برای اخذ این مجوز نیز باید از کانال معاونت مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام نمایید.

· مجوز نشر بر خط:

مورد بعدی از مجوزهای ساخت اپلیکیشن مربوط به اپ‌هایی می‌شود که محتواهای دانلودی اعم؛ از فیلم، موسیقی و … را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. برای ساخت و انتشار چنین اپلیکیشنی لازم است تا از سوی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دریافت نمایید.

· مجوز ساخت اپلیکیشن برای فعالیت‌های آموزشی:

اپلیکیشن‌هایی که درون مایه آنها آموزش بوده(اپلیکیشن آموزشی) و در پایان به کاربران مستعد گواهی یا مدرک ارائه می‌نمایند، برای تایید اعتبار و ارزش آموزش و مدرک ارائه شده، باید مجوز فعالیت‌های آموزشی را اخذ نمایند.مرجع صادرکننده این مجوز با توجه به محتوای اصلی تدریس شده در اپلیکیشن، متفاوت است و می‌تواند وزارت آموزش و پرورش، وزارت تحقیقات و فناوری و یا حتی اداره فنی و حرفه‌ای باشد

. مجوز ساخت و طراحی اپلیکیشن پزشکی:

حوزه بهداشت و سلامت بیشترین اهمیت را در هر کشور دارد و هر گونه مداخله در این حوزه باید براساس مجوزهای مربوطه صورت گیرد. همه افراد و سیستم‌هایی که خدمات سلامت را ارائه می‌دهند(اپلیکیشن نوبت دهی) یا خدمات سلامت را معرفی می‌کنند، باید طبق قوانین و مقررات، مجوزهای لازم را در اختیار داشته باشند.اگر شما نیز قصد دارید در حوزه سلامت فعالیت کنید و اپلیکیشن و وبسایت پزشکی طراحی کنید و خدمات را ارائه دهید، بایستی این مجوز را از وزارت بهداشت و برای افراد از سازمان نظام پزشکی دریافت کنید. این مجوزها به شما اجازه می‌دهند تا به طور قانونی و با رعایت استانداردهای بهداشتی و پزشکی، فعالیت خود را در حوزه سلامت انجام دهید و خدمات خود را به جامعه ارائه دهید.

. مجوز مخصوص بازی‌های رایانه‌ای:

دسته چهارم از مجوزهای ساخت اپلیکیشن مربوط به اپ‌های بازی و سرگرمی می‌باشد. اپلیکیشن‌های بازی و سرگرمی باید از بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای مجوز داشته باشند.

. مجوز ساخت اپلیکیشن بازیافت:

شرکت طراحی اپلیکیشن پازلی به عنوان یکی از شرکت‌های بزرگ و پیشرو در حوزه طراحی و پیاده‌سازی اپلیکیشن‌های موبایل و ساخت وب اپلیکیشن یا همان نرم‌افزارهای تحت وب، زیرساخت‌های لازم برای توسعه استارتاپ‌های مرتبط با بازیافت را فراهم کرده است. اپلیکیشن جمع‌آوری و بازیافت زباله، یک محصول منحصربه‌فرد برای فعالان در این صنعت است. این اپلیکیشن قادر است فرآیند جمع‌آوری و پردازش زباله را به خوبی مدیریت کند که یکی از بخش‌های اساسی این کسب و کار است. برای کسب اطلاعات بیشتر، شما می‌توانید با واحد فروش تماس بگیرید. تیم شرکت طراحی اپلیکیشن پازلی، با تخصص و تجربه خود، زمینه‌ای مناسب را برای توسعه استارتاپ‌ها و کسب و کارهای مرتبط با بازیافت فراهم کرده است. این اپلیکیشن می‌تواند در بهبود فرآیند جمع‌آوری و بازیافت زباله به کاربران خدماتی کارآمد و مدرن ارائه دهد. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر؛ همکاری و ساخت اپلیکیشن خدماتی، لطفا با تیم فروش شرکت تماس حاصل فرمایید.

۲- مجوزهای عمومی:

اما گروه دوم از مجوزهای ساخت اپلیکیشن که مجوزهای عمومی هستند و اخذ آنها برای تمام اپلیکیشن‌ها ضروری می‌باشد. دریافت مجوزهای عمومی به نوع اپلیکیشن و حوزه فعالیتی آن ارتباطی نداشته و برای همه یکسان است

. نماد اعتماد الکترونیکی:

نماد اعتماد الکترونیک یا “E-Namad” یک نماد است که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به کسب و کارهای آنلاین ارائه می‌شود. این نماد باعث افزایش اعتماد کاربران به کسب و کار شما در فضای اینترنت می‌شود. در هنگام ثبت نام، هویت صاحب سایت و اپلیکیشن و محل کسب و کار احراز می‌شود تا در صورت بروز هر گونه مشکلی، کاربران امکان شکایت و مراجعه را داشته باشند.

برای دریافت نماد اعتماد، ابتدا باید به وبسایت مرکز توسعه تجارت الکترونیکی مراجعه کرده و ثبت‌نام کنید. سپس اطلاعات خود را وارد کرده و مدارک مورد نیاز را بارگذاری کنید. پس از تأیید صحت اطلاعات، لوگوی نماد اعتماد برای شما صادر خواهد شد و شما می‌توانید از آن در اپلیکیشن خود استفاده کنید.برای دریافت نماد اعتماد، ابتدا باید به وبسایت enamad.ir مراجعه کنید. پس از ثبت‌نام، اطلاعات خود را وارد کرده و مدارک مورد نیاز را آپلود کنید. بعد از تأیید صحت اطلاعات، لوگوی نماد اعتماد برای شما ارائه خواهد شد و شما می‌توانید آن را در اپلیکیشن خود استفاده کنید.

مراحل دریافت اینماد:

۱- در سامانه اینماد ثبت نام کنید

به این موضوع مهم توجه داشته باشید که برای ثبت نام در این سامانه باید در ابتدا مشخص کنید که مالکیت وب سایت و اپلیکیشن شما با یک شخص حقیقی است یا یک شخص حقوقی (یک شرکت) این وب سایت را مدیریت می کند. لازم به ذکر است که در هر دو صورت می توانید برای داشتن اینماد اقدام کنید و تفاوتی در این موضوع وجود ندارد.

۲- پنل کاربری خود را تکمیل کنید

بعد از آن که در سامانه ثبت نام کردید، یک شناسه کاربری و رمز عبور خواهید داشت که با استفاده از آن می توانید به پنل کاربری خود وارد شوید. توجه داشته باشید که در این پنل باید یک سری اطلاعات را تکمیل کنید و البته در تکمیل اطلاعات خواسته شده هم دقت بسیاری داشته باشید، زیرا اهمیت بالایی دارند.

لازم به ذکر است که در این مرحله باید یک سری از مدارک را در سامانه مذکور بارگذاری کنید. در این قسمت باید شماره تلفن خود را هم وارد کنید، این کار برای احراز هویت شما اهمیت بالایی دارد.

۳- دامنه سایت را وارد کنید

در قسمتی که باید کسب و کار خود را وارد کنید، دامنه وب سایت خود را وارد کنید، توجه کنید که آدرس صحیح را وارد کنید.

۴- مراحل فوق را چک کنید.

بعد از آن که یک بار دیگر با دقت موارد بالا را بررسی کردید، آن را ارسال کنید و منتظر باشید تا کارشناس های مربوطه وب سایت شما را بررسی کنند.

. کد شامد اپلیکیشن:

 اخذ نماد اعتماد الکترونیک الزامی است برای کسب و کارهایی که فروشگاه آنلاین دارند و نیازمند درگاه پرداخت هستند. اما دریافت کد شامد برای تمام اپلیکیشن‌ها ضروری است.کد شامد توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر می‌شود و به عنوان تاییدیه‌ای برای ثبت اپلیکیشن در مجموعه رسانه‌های دیجیتال استفاده می‌شود.

مجوز آخر از مجموعه مجوزهای ساخت اپلیکیشن، کد شامد نام دارد.

این کد از اپلیکیشن شما در برابر سرقت و کپی‌برداری حفاظت می‌کند و امکان تشخیص اصالت و اعتبار اپلیکیشن را فراهم می‌کند.برای دریافت آن باید به سامانه وزارت فرهنگ و ارشاد به آدرس saramad.farhang.gov.ir وارد شوید و منوی “خدمات” و زیرمنوی “صدور کد شماد” را کلیک کرده و سپس با عضویت و طی کردن مراحل، کد شماد را اخذ نمایید بررسی مدارک ارسالی و صدور این کد ممکن است چند روز یا چند هفته به طول انجامد. اما در نهایت در صورتی عدم بروز مشکل صادر خواهد گشت

فواید دریافت کد شامد:

زمانیکه اپلیکیشن خود را در سامانه اپلیکیشن رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد ثبت می‌کنید، یک شناسنامه به محصول خود هدیه داده‌اید و این کار مزایای زیادی خواهد داشت:

با ثبت اپلیکیشن در سامانه شامد، عوامل زیر تأثیر مهمی بر افزایش اعتماد و حمایت مخاطبان نسبت به اپلیکیشن شما خواهند داشت:

۱- حمایت وزارت ارشاد: طراح و تولیدکننده اپلیکیشن شما با حمایت وزارت ارشاد قرار می‌گیرد، که نشان از اعتبار و تأیید رسمی این اپلیکیشن است.

۲- مالکیت مادی و معنوی: شما به عنوان طراح و تولیدکننده اپلیکیشن، مالکیت مادی و معنوی کامل این اپلیکیشن را خواهید داشت.

۳- شناسنامه رسمی: با ثبت اپلیکیشن در سامانه شامد، یک شناسنامه رسمی به اپلیکیشن شما اختصاص داده می‌شود که توسط وزارت ارشاد اسلامی به تأیید رسیده است. این شناسنامه نشان دهنده اصالت و هویت رسمی اپلیکیشن شماست.

۴- تشخیص تخلفات: ثبت اپلیکیشن در سامانه شامد باعث می‌شود تشخیص تخلفات در فضای مجازی آسان‌تر شود. این سامانه امکان شناسایی و رصد تخلفات مرتبط با اپلیکیشن‌ها را فراهم می‌کند.

۵- حفاظت از ارزش: با ثبت اپلیکیشن در سامانه شامد، تمام ارزش برنامه به اسم شما تعلق می‌گیرد و هیچ کسی قادر به کپی کردن آن نخواهد بود. این به شما اطمینان می‌دهد که اپلیکیشن شما محافظت شده و از سرقت و کپی برداری محافظت می‌شود.

به طور کلی، ثبت اپلیکیشن در سامانه شامد نه تنها اعتماد مخاطبان را بالا می‌برد، بلکه به شما حقوق و حمایت قانونی لازم را نیز می‌بخشد..

چه اپلیکیشن هایی نیاز به دریافت مجوز دارند؟

مزایای داشتن کد شامد برای ثبت اپلیکیشن در رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد عبارتند از:

۱- اعتبار و شناسنامه: داشتن کد شامد به شما یک هویت معتبر (شناسنامه) می‌دهد و نشان می‌دهد که اپلیکیشن شما با قوانین و مقررات مربوطه سازگار است.

۲- جلوگیری از کپی‌برداری: با ثبت کد شامد، امکان کپی کردن و استفاده از محتوا و طراحی اپلیکیشن شما توسط دیگران محدود می‌شود. این اقدام باعث حفظ حقوق مالکیت فکری شما و جلوگیری از سوءاستفاده‌های غیرقانونی می‌شود.

۳- حفاظت قانونی: داشتن کد شامد به شما احساس امنیت می‌دهد، زیرا در صورت وقوع هرگونه کپی‌برداری یا سوءاستفاده از اپلیکیشن شما، می‌توانید با استناد به ثبت کد شامد و قوانین مربوطه در دادگاه حقوقی خود را دفاع کنید.

۴- نظارت و اعتماد کاربران: با ثبت کد شامد، اپلیکیشن شما به صورت دائمی تحت نظارت قرار می‌گیرد و از نظر کپی‌برداری و صحت مطالب مورد بررسی قرار می‌گیرد. این امر باعث افزایش اعتماد کاربران به اپلیکیشن شما و جذب بیشترین تعداد کاربران ممکن می‌شود.

درباره نیازمندی به ثبت مالکیت فکری اپلیکیشن، باید توجه داشت که در همه موارد لازم نیست که اپلیکیشن شما دارای کد شامد باشد. اگر در بازار اپلیکیشن‌های مشابهی وجود دارد، اما اپلیکیشن شما برخوردار از ویژگی‌ها و طراحی خاصی است که تاکنون در بازار وجود نداشته، در این صورت ثبت کد شامد برای حفظ مالکیت فکری و هویت اختصاصی شما مفید است.

همچنین، اگر قصد دارید اپلیکیشن خود را در بازار و رسانه‌های دیگر ثبت کنید و حوزه فعالیتتان مربوط به زمینه‌هایی است که صحت محتوا از اهمیت بالایی برخوردار است، احتمالاً نیاز به داشتن کد شامد خواهید داشت. به عنوان مثال، در حوزه‌هایی مانند روانشناسی، پزشکی، کودکان و غیره، داشتن کد شامد به شما اعتماد بیشتر مخاطبان و کاربران را به اپلیکیشن شما القا می‌کند.

در نهایت، باید به‌یاد داشت که در سال ۱۳۹۲، مدیر سامانه‌های همراه مرکز رسانه‌های دیجیتال، الزام به اخذ کد شامد برای تمام اپلیکیشن‌ها اعلام کرد.

مجوز افتا یا گواهی افتا چیست؟

افتا چیست؟

افتا مخفف عبارت (امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات) است که به عنوان‌های مختلف از جمله: مجوز افتا ، مجوز افتا, گواهی ارزیابی نما نیز شناخته می‌شود.

نظام مدیریت امنیت اطلاعات (نما) در زمینه‌ امن‌سازی فضای تولید و تبادل اطلاعات توسط سازمان فناوری اطلاعات و مرکز ماهر تشکیل شده که شامل فعالیت‌هایی مانند استانداردهای تخصصی امنیت، مدیریت، اعتباربخشی، صدور پروانه و نظارت برعملکرد شرکت‌های ارائه ‌کننده خدمات در سطح کشور، رسیدگی به رخدادهای سایبری و فعالیت‌های بین‌المللی در حوزه امنیت می‌شود.

«مجوز افتا» سندی راهبردی ملی است که وظایفی را برای وزارتخانه‌ها و نهادهای حاکمیتی کشور در زمینه‌ امن‌سازی «فضای تولید و تبادل اطلاعات»، مقرر کرده است

خدمات گواهی افتا

خدمات مدیریت امنیت

  1. خدمات مشاوره و استقرار استانداردهای امنیت اطلاعات و ارتباطات
  2. خدمات ممیزی انطباق استانداردهای اطلاعات و ارتباطات
  3. طرح ریزی معماری و زیرساخت امنیت
  4. ارائه مشاوره حقوقی در حوزه افتا
  5. خدمات بیمه افتا

خدمات عملیات امنیت

  1. آزمون و ارزیابی امنیتی
  2. پیاده‌سازی مرکز عملیات امنیت و تیم پاسخ به رخداد
  3. پیاده‌سازی امنیت فیزیکی و محیط پیرامونی
  4. امن‌سازی و مقتوم‌سازی سامانه‌ها، زیرساخت‌ها و سرویس‌ها
  5. راهبری مرکز عملیات امنیت و تیم پاسخ به رخداد

خدمات فنی افتا

خدمات فنی افتا، شامل پیکربندی امن و پشتیبانی امنیتی محصول فتا می‌باشد و متقاضیان در این حوزه می‌بایست برای محصول مورد نظر گواهی ارزیابی امنیتی دریافت کرده باشند. شایان ذکر است با توجه به درخواست متقاضی، عنوان محصول مورد تایید در پروانه فعالیت صادر شده در این گرایش ذکر می‌شود.

خدمات آموزشی گواهی افتا

خدمات آموزشی افتا، این دسته خدمات شامل ارائه آموزش کلیه دوره‌های امنیتی در سطوح و موضوعات مختلف به متقاضیان دریافت این خدمات است. توجه به این نکته ضروریست که در قالب انواع ارائه سه دسته خدمات مدیریت، عملیات و فنی، انتقال دانش مرتبط با موضوع ارائه خدمات شامل خدمات آموزش نبوده و آموزش‌هایی که شامل صدور گواهینامه‌های ملی و بین‌المللی در زمینه دوره‌های آموزشی امنیت اطلاعات و ارتباطات است، در قلمرو خدمات آموزش قرار می‌گیرد.

مجوز ساماندهی چیست؟

مجوز ساماندهی، یکی از مجوزهایی است که برای کسب‌وکارهای اینترنتی قابل دریافت است و به وسیله آن اعتماد مشتریان را افزایش می‌دهد. این مجوز توسط مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر می‌شود.

مجوز ساماندهی به این معنی است که کسب‌وکار اینترنتی در سامانه‌های مربوطه ثبت و ثبت نام می‌شود و اطلاعات مدیران و مالکان آن در ساماندهی ثبت می‌شود. ساماندهی به عنوان یک مرجع احراز هویت مدیران و مالکان سایت‌ها و وب‌سایت‌ها عمل می‌کند. این اطلاعات موجود در ساماندهی، در کارگروه تعیین محتوای مجرمانه استفاده می‌شود.

تمامی وب‌سایت‌ها امروزه باید در سامانه ساماندهی ثبت نام کنند. پس از ثبت نام و مراحل مربوطه، به کسب‌وکارهای احراز شده یک لوگو اختصاص داده می‌شود. درج این لوگو در وب‌سایت هنوز اجباری نیست، اما مشخص کردن وجود این لوگو در سایت به افزایش اعتماد کاربران منجر می‌شود.

مزایای مجوزساماندهی کسب و کار اینترنتی

اخذ هر مجوزی مزایای خاص خود را دارد. مجوز ساماندهی نیز از این امر مستثنا نمی‌باشد؛ بنابراین ما در زیر مهم‌ترین مزایای مجوز ساماندهی را مطرح می‌کنیم:

۱-جلوگیری از فیلتر زود‌هنگام:

از مزایای ثبت اطلاعات در ساماندهی با توجه به تبصره ۱ ماده ۲۱ قانون جرائم رایانه‌ای چنانچه پایگاه حاوی محتوای مجرمانه باشد و اطلاعات مدیر آن پایگاه در ساماندهی ثبت شده باشد، معمولاً وب‌سایت آن فیلتر نخواهد شد. با اطلاع‌رسانی در این مورد، مدیر پایگاه می‌تواند محتوا مجرمانه را از وب‌سایت خود حذف کند.

۲-مالکیت معنوی:

افراد در فضای مجازی دارای مالکیت معنوی می‌شوند که این امر باعث افزایش تولید و فروش می‌شود.

۳-حذف لوگو در صورت تخلف:

لوگو ساماندهی از سرورهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خوانده می‌شود. این امر باعث می‌شود تا به محض وقوع جرم و تخلف، لوگو سایت حذف خواهد شد.

۴-جلوگیری از تخلف با بررسی هویت:

فرد با ثبت‌نام در سامانه ساماندهی ابتدا باید احراز هویت شود. در مرحله بعد مشخصات وی با اطلاعاتش در ثبت احوال مقایسه می‌شود. این مرحله برای این صورت می‌گیرد تا بررسی شود که آیا اطلاعات فرد ثبت شده صحت دارد یا خیر. این امر مانع از انحراف و وقوع تخلف می‌شود.

انواع لوگو مجوز ساماندهی کسب‌وکار اینترنتی

لوگو موقت:

مدت اعتبار این لوگو ۳ ماه می‌باشد. مدیر سایت موظف است ظرف مدت ۳ ماه مجوزها و اقدامات لازم برای دریافت لوگو دائم را کسب نماید.

-لوگو دائم یا طلایی:

به تمام متقاضیانی که تمامی شرایط دریافت لوگو را داشته باشند این لوگو اعطا می‌شود. اعتبار این لوگو ۶ ماهه می‌باشد

فهرست مصادیق محتوای مجرمانه اینترنتی

۱- محتوا علیه عفت و اخلاق عمومی :

اشاعه فحشاء و منکرات

تحریک، تشویق، ترغیب، تهدید یا دعوت به فساد و فحشاء و ارتکاب جرایم منافی عفت یا انحرافات جنسی

انتشار، تبلیغ، ترویج، توزیع و معامله محتوای خلاف عفت عمومی

تسهیل، تحریک، تشویق، ترغیب،تهدید یا تطمیع افراد به دستیابی به محتویات مستهجن و مبتذل.

۲- محتوا علیه مقدسات اسلامی :

 محتوای الحادی و مخالف موازین اسلامی

 اهانت به دین مبین اسلام و مقدسات آن

اهانت به امام خمینی (ره) و تحریف آثار ایشان

 اهانت به مقام معظم رهبری

۳- محتوا علیه امنیت و آسایش عمومی :

محتوایی که به اساس جمهوری اسلامی ایران لطمه وارد کند.

انتشار محتوا علیه اصول قانون اساسی.

تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران.

۴- محتوای که برای ارتکاب جرایم رایانه ای به کار می رود (محتوا مرتبط با جرایم رایانه ای) :

فروش، انتشار یا در دسترس قرار دادن غیرمجاز گذرواژه ها و داده هایی که امکان دسترسی غیرمجاز به داده ها یا سامانه های رایانه ای یا مخابراتی دولتی یا عمومی را فراهم می کند.

 انتشار یا در دسترس قرار دادن محتویات آموزش دسترسی غیرمجاز، شنود غیرمجاز، جاسوسی رایانه ای، تحریف و اخلال در داده ها یا سیستم های رایانه ای و مخابراتی.

 آموزش و تسهیل سایر جرایم رایانه ای.

 انتشار فیلترشکن ها و آموزش روشهای عبور از سامانه های فیلترینگ.

انجام هرگونه فعالیت تجاری و اقتصادی رایانه ای مجرمانه مانند شرکت های هرمی، فعالیت های غیرمجاز مرتبط با بازار اوراق بهادار

تبلیغ و یا ایجاد مراکز قمار در فضای مجازی

جعل پایگاه های اینترنتی بانک ها، سازمان ها و نهادهای دولتی و عمومی

هر گونه استفاده غیرمجاز از نشان های نظامی، انتظامی و دولتی

سخن آخر

در پایان و با توجه به موارد گفته شده و به عنوان نتیجه گیری کلی از آنچه که گفته شد، در حوزه فضای مجازی جرائم مختلفی روزانه به وقوع می پیوندد و به تبع آن نیازمند مراجع و نهاد هایی در جامعه وجود دارد تا به این جرائم و تخلفات ورود کند.

اگر در حوزه ساخت اپلیکیشن مجوز هایی ذکر شد را ندارید  و و هنوز اقدام برای گرفتن مجوز نکردید  تا زمانی که محتوای اپلیکیشنتون

جزو مصادیق محتوای مجرمانه اینترنتی نباشد مشکلی برای ساخت اپلیکیشنتون ندارید.

به اشتراک بگذارید:

Picture of سیاوش شماعیل‌زاده
سیاوش شماعیل‌زاده
مسیر پر پیچ و خمی رو از مهندسی عمران تا دیجیتال مارکتر شدن پیش رفتم. مجذوب اقتصاد و تحلیلم و کمابیش برنامه نویسی رو هم دنبال می‌کنم.
جستجو

مطالب پر بازدید:

6 دیدگاه در “آیا داشتن مجوز ساخت اپلیکیشن و انتشار اپلیکیشن ضروری است؟

  1. صابر گفت:

    سلام
    من اپلیکیشنی طراحی و ساخته ام که در زمینه آموزش پزشکی و ارائه دمات فعالیت میکند چه مجوزهای برای انتشار نیاز دارم.

    1. درود صابر عزیز
      به طور کلی برای انتشارز اپلیکیشن مجوز خاصی نیاز ندارید اما اگر از درگاه پرداخت استفاده میکنین باید نسبت به اخذ اینماد اقدام کنین.

  2. عرفان گفت:

    سلام میخام بدونم ی اپ مثل شیپور یا دیوار چقدر هزینشه و هزینه های مجوزهاش چقدره ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. درود عرفان جان.
      اپلیکیشن مشابه دیوار رو همین الان هم روی پنلمون داریم و میتونین از مهلت تست 7 روزه برای بررسی و تستش استفاده کنین.
      معمولا روال برآورد قیمت و هزینه انجام اپلیکیشن های خاص مثل دیوار یا شیپور به این صورت هست که امکانات مد نظرتون رو باید ارسال کنین تا دقیقا براتون برآورد قیمت انجام بدیم.
      پیشنهاد میکنم با همکاران مشاورمون از طریق تماس با 02191014803 صحبت کنید تا کاملا راهنماییتون کنن.

  3. علیرضا اکبری گفت:

    سلام خسته نباشد . مقاله رو مطالعه کردم ولی هنوزم جواب سوالمو خیلی خوب متوجه نشدم . من یک فروشگاه سوپر مارکت دارم و میخواستم براش یه اپ طراحی کنم و اون رو تو بازار یا … انتشار بدم . برای طراحی و انتشار اپ باید مجوز داشته باشم ؟

    1. پشتیبان پازلی گفت:

      سلام وقت بخیر. برای ساخت اپلیکیشن برای کسب و کار خودتون شما نیاز به مجوز خاصی ندارید و به راحتی میتونید با اپلیکیشن سازی پازلی اپلیکیشن مورد نطر خودتون رو طراحی کنید. برای نحوه ساخت اپلیکیشن سوپرمارکت آنلاین لطفا صفحه مربوط به طراحی اپلیکیشن رو مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.