
- دیدگاه
سیپنل بخشهای مختلفی زیادی دارد اما به دلیل طراحی کاربردی آن، استفاده از هر بخش سیپنل برای کاربران آسان است. به همین دلیل است که این سیستم مدیریت هاست محبوبیت زیادی بین افراد دارد. چند بخش مهم در سیپنل وجود دارد که کاربرد آنها نسبت به دیگر بخشها بیشتر است. در قسمت قبل ورود به کنترلپنل هاست(سیپنل) را آموزش دادیم و به معرفی اجزای آن پرداختیم. در این قسمت از آموزشها چند بخش از سیپنل که آشنایی با آنها ضروری است را توضیح خواهیم داد. پس دعوت میکنیم با ما در بلاگ پازلی همراه باشید.
دیتابیس(DATABASES): دیتابیس را مخزنی از اطلاعات در نظر بگیرید. این قسمت شامل جداولی است که تمام اطلاعات سایت و کاربرهای شما را در خود نگهداری میکند. ( اگر تا به حال چیزی از دیتابیس نشنیدهاید نگران این قسمت نباشید در قسمت بعد قدم به قدم با هم پیش خواهیم رفت.)
دیگر بخشها مانند دامنهها(DOMAINS)، ایمیل(EMAIL)، متریک(METRICS)، امنیت(SECURITY) و… کاربرد کمتری دارندو بهتر است در صورت نیاز به آنها مراجعه کنید.
خب اول از همه به سراغ پلاگینهای(افزونهها) اختصاصی میرویم. در این قسمت شما افزونههای اختصاصی که سایت سرویسدهنده برای شما نصب کرده است را مشاهده میکنید.
اول از همه باید نسخه PHP تنظیم شده روی سایت خود را به نسخه ۷.۲ تغییر دهید. زیرا نسخههای وردپرس جدید، PHP 7.2 به بعد را پشتیبانی میکنند.( در ادامهی آموزشها نصب وردپرس روی سایت را توضیح خواهیم داد.)
اگر اطلاعاتی در موردPHP ندارید، نگران نباشید زیرا موارد فنی است که برای راهاندازی سایت فعلا به یادگیری آن نیازی ندارید. برای تغییر این نسخه فقط باید مراحل زیر را انجام دهید:
در صورت نیاز از این قسمت میتوانید اطلاعاتی مانند نامکاربری هاست،آیپی درگاه پرداخت آنلاین،دیاناسهاو… را مشاهده کنید و با استفاده از دکمهی “کپی” آنها را در جای مورد نیاز استفاده کنید.
گواهینامه SSL مخصوص پروتکل https است و باید برای حفظ امنیت سایتتان آن را دریافت کنید. سرویسدهنده میهنوب هاست این گواهی را بهصورت رایگان روی هاست شما نصب کرده و کار شما را برای دریافت گواهی بسیار راحت کردهاست. برای فعالسازی گواهی SSL فقط کافیاست که روی گزینهی “SSL ” کلیک کنید،صفحهی زیر را مشاهده میکنید:
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید باید روی دکمه فعالسازی کلیک کنید. بعد از چند لحظه پیام موفقیت نمایش داده میشود و گواهینامه برای شما فعال خواهد شد و سایت شما https میشود.
نکته:
https چیست؟
این پروتکل جز متداولترین شکل ارتباط میان مرورگرهای وب و سرویسدهندگان وب است. این نوع پروتکل به صورت نامتقارن رمزگذاری میشود. این نوع رمزگزاری روی محتوای اطلاعاتی که ارسال میشود باعث میشود که دسترسی برای هر فردی غیرممکن شود.
تفاوت پروتکل HTTP و HTTPS:
تفاوت این دو در s آخرشان است که به معنی secure است. در پروتکل HTTPS اطلاعات متنی پیش از ارسال، کدگذاری میشوند و با استفاده از امضای الکترونیک نشانگذاری میگردند. این کار سبب میشود، اطلاعات فرستاده شده غیرقابل بازخوانی و غیرقابل تغییر باشند. در صورتی که پروتکل HTTP اینگونه نیست و اطلاعات و محتوا قابل دسترسی هستند و کدگزاری نشدهاند.
برای اینکه مطمئن شوید که گواهی برای شما فعال شده طبق تصویر بالا از سمت راست صفحه ی اصلی سیپنل خود در قسمت “General Information” و در بخش “Primary Domain” نوشته شده “DV Certificate” و در کنار لینک وبسایت، شما علامت قفل بسته را مشاهده میکنید، اینها به این معنی است که گواهی شما فعال شده و سایت شما با پروتکل https ایمن شده است.
با استفاده از این افزونه میتوانید زبان کنترلپنل(سیپنل) را به زبان فارسی تغییر دهید. برای این کار روی گزینهی “سیپنل فارسی” کلیک کنید و طبق تصویر زیر روی دکمهی “تغییر زبان” کلیک کنید. زبان پنل مدیریت شما به فارسی تبدیل میشود. برای تعیین هر گونه زبان دیگری برای سیپنل میتوانید از صفحهی اصلی، قسمت “preferences”روی گزینهی “change language”کلیک کنید و زبان موردنظرخود را اعمال کنید.
بخش فایلها در سیپنل بیشترین کاربرد را دارد.
مهمترین بخش این قسمت مدیریت فایلها است. وردپرس، یک سیستم مدیریت محتوا است که در این قسمت نصب میشود. (نصب وردپرس را در آموزش بعدی توضیح خواهیم داد.) با کلیک روی گزینهی مدیریت فایلها وارد صفحهی زیر میشوید.
در این صفحه چندین پوشه قرار دارد که شما بیشترین استفاده را از پوشهی “public_html” دارید. باید وردپرس را در این پوشه نصب کنید.
در سیپنل با استفاده از backup wizard میتوانید بکآپهای متفاوتی از سایت بگیرید و یا بازگردانی فایلهای بکاپ گرفتهشده، را جایگزین کنید.
شاید به این مشکلاتی که برای سایت به وجود میآید، برخورد کرده باشید: گاهی به هر دلیلی اطلاعات سایت از بین میرود یا میخواهید کل سایت را به هاست دیگری منتقل کنید یا به صورت کلی مشکلات فنی دیگری برای سایت به وجود میآید که باعث از بین رفتن بخشی از سایت میشود. به دلیل همین مشکلات شما باید هر چند وقت یک بار (به عنوان مثال هر هفته یا آخر هر ماه) از سایت خود نسخهی پشتیبان(بکآپ) بگیرید. این کار باعث میشود که هر زمان که سایتتان به مشکل برخورد کرد، بتوانید نسخهی آخر سایت خود را در سیپنل آپلود کنید و سایت را بازگردانی کنید.
با کلیک روی گزینهی “backup wizard”، صفحهی زیر را مشاهده میکنید.
در این قسمت سه گام دارید:
گام اول: backup or restore
گام دوم: full or partial backup
گام سوم: download
گام اول:
در این گام از شما میخواهد یکی از دو گزینهی بکآپ(backup) یا جایگزینی(restore) را انتخاب کنید.
در این آموزش با بخشهای کاربردی سیپنل آشنا شدید و در قسمت بعد به آموزش نصب وردپرس میپردازیم.
به اشتراک بگذارید:
3 نظر در “آشنایی با بخشهای کاربردی سیپنل”
خیل عالی بود ممنونم
خواهشا قسمت های دیگه سریع بزارید
سلام دوست عزیز
انشالا در اولین فرصت میذاریم و احتمالا ماهی ۳ تا آموزش بتونیم آماده کنیم.
همراه ما باشید و ممنونم از صبوریتون.