کی این سیب رو گاززده؟ چرا سیب؟ چرا سیب گاززده؟ از هر هزارنفری که یکی از لوازم شرکت اپل را در دست دارند شاید بهصورت انگشتشمار داستان پشت سیب گاززده روی گجتهای شرکت اپل را میدانند. داستانهای زیادی در رابطه با علت این انتخاب عجیب شنیدهایم من در این نوشته سعی کردهام این داستانها را جمعآوری کنم تا شاید بتوانیم نزدیکترین داستان به واقعیت را پیدا کنیم. اما در نهایت شاید صرفاً سیب برای سلامتی مفید است و استیو جابز قصد داشته به جهانیان از خواص بیشمار میوه معجزهآسایی به نام سیب بگوید. شاید هم نه… در هر صورت مطالعه روایتهای زیر خالی از لطف نیست.
آلن تورینگ و سیب گاز زدهاش
یکی از داستانهایی که شاید لوگوی شرکت اپل از آن الهام گرفته باشد داستان مرگ مشکوک آلن تورینگ میباشد. آلن تورینگ دانشمند علوم کامپیوتر، ریاضیدان و فیلسوف بریتانیایی است که امروزه بهعنوان پدر علم کامپیوتر و هوش مصنوعی شناخته میشود. دستاوردهای برجسته او در طول زندگی کوتاهش حاصل ماجراجوییهای یک ذهن زیبا است که در نهایت با مرگی مشکوک برای همیشه خاموش شد.
تورینگ در سال ۱۹۵۲ به اتهام همجنسگرایی دستگیر شد. به علت خدماتی که در آن مدت به بریتانیا داده بود به او اجازه دادند تا از بین بازبینی زندان طولانی و تزریق داروهای هورمونی یکی را بهعنوان مجازات انتخاب کند و او دومی را برگزید. او بهصورت مداوم یک سال هورمون استروژن تزریق میکرد تا اینکه در نهایت این هورمونها تغییرات شدیدی بر روح و جسم او گذاشتند تا این که درنهایت در هشتم ژوئن ۱۹۵۴ و در حالی که آلن تورینگ ۴۱ سال بیشتر نداشت، کارگر خانهاش جسد بیجان او را در اتاقخوابش پیدا کرد. کنار تخت او سیبی گاززده پیدا شد که آلودهبودن آن به سیانید تأیید شده است. در حال حاضر بعضی معتقدند این لوگو به احترام آلن تورینگ و خدمات بیانتهایش انتخاب شده است.
رئیس استیو جابز
یکی دیگر از داستانهایی که در رابطه با انتخاب این سیب پرحاشیه وجود دارد داستان اخراج استیو جابز است. داستانی که کمی دهانبهدهان شده بهاینصورت است که رئیس قبلی استیو زمانی که قصد داشته او را از شرکت اخراج کند در حال گاززدن سیبی بوده و سپس سیب را بهصورت نیمهتمام به سمت سطل زباله پرتاب میکند و میگوید تو را مشابه همین سیب از کار بیرون میاندازم.
البته این داستان هم هیچ زمان تأیید نشد و کسی از صحت آن اطمینان کامل ندارد.
بایت
یکی از افسانههایی که در مورد لوگوی شرکت اپل وجود دارد در رابطه با کوچکترین واحد پردازش الکترونیکی یعنی بایت است. بایت همچنین در زبان انگلیسی به معنای گاززدن است. بعضی افراد این ارتباط را منشأ گاززدهشدن سیب میدانند. اما اینکه چرا میوهی دیگری به جای سیب برای گاززدن انتخاب نشده هنوز بهصورت کامل رفع ابهام نشده است.
داستان راب جانوف
شاید برای شما هم جالب باشد، این سیب گاززده همیشه به اینصورت نبوده است. تصویر زیر نمونهای از لوگوی شرکت اپل در ابتدا کار شروع شرکت اپل بوده است.
با دیدن طرح اولیه لوگوی شرکت اپل که نیوتن را نشان میداد، تمام فکرها به این سمت کشیده میشد که این سیب نیوتن است و این بار بر سر استیو جابز خورده فرود آمده است ولی راب جانوف (طراح لوگوی جدید اپل)، در وبسایت رسمی خود دراینخصوص میگوید: “علت گاززدهشدن سیب شرکت اپل این است که اگر به طرح کلی سیب بهصورت انتزاعی دقت نمایید، خواهید دید که ممکن است با میوههای دیگر مانند گیلاس اشتباه گرفته شود؛ اما با رسمکردن سیب بهصورت گاززده، معلوم میشود که این طرح سیب است نه گیلاس؛ هم چنین نکته دیگر اینجاست که شما با دیدن یک سیب آبدار و قرمز اولین چیزی که به ذهنتان میرسد، این است که یک گاز محکم از این میوه خوشمزه بگیرید.
مورد جالبی که در رابطه با این انتخاب وجود دارد این است که طراحی لوگوی شرکت اپل فقط در حدود دوهفته طول کشید و در ابتدا به صورت زیر بود.
گفته شده علت رنگیبودن لوگو این است که شرکت اپل قصد تأکید بر توانایی خود در نمایش تصاویر رنگی داشته است و از طرفی استیو جابز علاقه زیادی به جذب مخاطبین در سنین پایین داشته و رنگیبودن لوگو به جذابیت آن میافزود که البته لوگوی شرکت اپل در سال ۱۹۹۸ به بعد تکرنگ شد و با رنگهای مشکی، نقرهای، سفید مورد استفاده قرار گرفت.
تا به حال هیچکدام از داستانهای بالا بهصورت رسمی برای انتخاب این سیب مرموز تأیید نشده است و به نظر میرسد بخش زیادی از این انتخاب بهمنظور دارابودن جذابیتهای گرافیکی در نظر گرفته شده است.
نظر شما در مورد لوگوی شرکت اپل چیست؟ و شما پس از مشاهده این لوگو برای اولینبار، چه چیزی فکر کردید؟
اگر به دنبال مطالبی در رابطه با طراحی هستید توصیه میکنم مطالب زیر را مطالعه کنید:
طراحی لوگو راحتتر از همیشه
چند نکته طراحی برای غیر طراحها
نکاتی در طراحی لوگو | قسمت اول
چگونه برای طراحی اپلیکیشن از اصول طراحی رابط کاربری استفاده کنیم؟